Resimlerle Ağasar

Keşkek Dövülürken...
   
Söz konusu Ağasar ise ramazan aylarının vazgeçilmez yemeği Keşkeği unutmamak gerek. resimde keşkeğin geleneksel yöntemlerle nasıl dövüldüğünün resme yansıyan şekli. özellikle davetlerde keşkek çok yaygın Ağasarımızda.


Yağlaş

Bir diğer meşhur yemek ise bizdeki ismi ile Yağlaş diğer yörelerdeki ve geneldeki ismi ile Kuymak. kuymak yani yağlaş mısır unu, tereyağ ve kaşar peynir üçlüsünün muhteşem karışımından ve en önemlisi ağasarımızın havasından suyundan yoğrularak yapılan koyu ve kalbi olanların yerken dikkat etmesi gereken bir yemek

AĞASARDA TURA
Ağasarda tura yüzyılların geleneklerinden süzülüp gelen uygulamaların günümüzdeki şekline bürünmüş halidir.






güzelim ağasarımızda yağmur ve  sis her zaman kendini gösteriyor.,

0 yorum:

Yorum Gönder